Oavsett om du vill ha en låg Hackvaxter, en färgstark hög häck eller en häck som lockar fåglar. Tycker du att det är svårt att välja en lämplig häck som passar dina önskemål och trädgård? Denna blogg hjälper dig att göra rätt val!

1. Jag vill ha en färgstark häck

Tycker du att en grön häck är tråkig och föredrar du färg? Vi har olika typer av häckar som ger en färgstark atmosfär i din trädgård. Vad sägs om laurelhäcken (Prunus laurocerasus) “Etna”? Lagerns löv är ljusgröna med en bronsfärgad, rödaktig glans. Vill du sticka ut ännu mer med din trädgård? Då är den glansiga medlarhäcken verkligen något för dig. Det graciösa röda bladverket ger ett äkta färgskådespel året runt. En toppare i vårt sortiment som absolut inte bör glömmas bort är den röda bokhäcken. Detta är en häckväxt som har en djupröd färg och som kräver lite underhåll.

2. Jag vill ha en ätbar häck

Du är någon som inte bara kan trädgårdsskötsel utan också gillar att laga mat med saker från din egen trädgård. Vi har också ätbara häckar i vårt sortiment. Exempel på detta är vinbärshäcken och olivhäcken. Du kan äta de söta och sura bär som växer på dessa häckar med lite socker på toppen, men du kan också bearbeta bären till sylt.

3. Jag vill ha en häck som lockar fåglar

Du älskar livet i trädgården och gillar det när det finns fåglar i din häck. Vi har olika “fågelvänliga” häckar i vårt sortiment. Ett exempel på detta är hagtornhäcken. Eftersom denna häck är full av ryggar känner sig fåglarna säkra. Du ser regelbundet fåglar flyga in och ut ur häcken. Hagtornhäcken kombineras ofta med lönnhäcken. Denna kombination kallas också en “Zeeland häck” och skapar en ogenomtränglig häck. Nyfiken på andra varianter? Titta sedan på holly häck. Fåglar älskar de vita blommorna och de röda bären i denna häck.